lördag 4 juni 2011

Skånsk trädgårdsrunda

Idag har vi åkt på trädgårdsutflykt i nordvästra Skåne. Det var inte helt lätt att hitta de olika trädgårdarna för adresser och "prickar" på kartan stämde inte riktigt överens och vissa adresser var dessutom fel. Men vi hann trots det med ett antal trädgårdar.

I Ramlösa, såg vi denna fantastiska trädgård med bl a en Kopparlönn, där barken lyste som eld i solskenet. Vi såg också en Rhododendron (eller Azalea?) som blommade helt osannolikt och en häftig Solhatt.


Vi besökte en gammal trädgård i Strövelstorp som hade denna gigantiska Klätterhortensia som klädde in ett stort träd. Mycket imponerande. Där fann sockså en massa andra spännande saker som ett par kring 80 år gamla Katsuror.

Vidare besökte vi en konstnärs trädgård i Ängelholm som hade många roliga inslag som denna sittgrupp.


Sist, men inte minst så besökte vi den trädgård i Rögle som vann i omröstningen i Trädgårdstoppen som den finaste trädgården. Visserligen kändes trädgården mindre än den såg ut i TV men den var verkligen fantastiskt fin. Det underbara orangeriet, massor av roliga och jättefina skulpturer och vacka växter gjorde denna trädgård till något extra. Åk dit om ni får chansen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar