onsdag 13 juli 2011

Drömresa

Vem har inte alltid längtat efter att få göra en riktig trädgårdsresa i England? I alla fall har jag det :-) Och nu skall det äntligen bli av! Kolla in det här programmet:


Dag 1 | 21 juli
Tim möter dig på Stansted flygplatsoch vi åker till vårt första trädgårdsbesök, Great Comp som är en fantasifullt planterad trädgård och började anläggas av Eric Cameron och hans nu avlidna fru Joy år 1957 – en fin trädgård att börja resan med!
Sedan kör vi vidare till Heron Cottage. Sue Twort är vår värdinna den kommande veckan och hon välkomnar oss till hennes bekväma hem. Vi packar upp och slappnar av med en promenad runt Sues trädgård och ett glas vin. Vi tar tillfället till att prata igenom den kommande veckan innan vi njuter av en av Sues goda hemlagade middagar.

Dag 2 | 22 juli 
Vi åker norrut och börjar dagen i Rock Farm nära Maidstone. Det är en charmig trädgård på 0.8 hektar som ägs av Sue Corfe, som tar med dig på en instruktiv rundtur i hennes underbara trädgård.
Vi fortsätter norrut till historiska staden Rochester – här finns tid att strosa omkring på kullerstensgator, titta på vackra historiska byggnader och äta lunch på egen hand. Vi träffas sedan utanför Restoration House för en privat guidad rundtur. Huset fick sitt namn efter att den unga Charles ll övernattade här på vägen till huvudstaden för att återställa landets monarki.
På sena eftermiddagen styr vi kosan mot den lilla byn Bodsham för middag på the Timber Batts – med ett stopp på vägen för att fotografera vackra vyer över landskapet i Kent.

Dag 3 | 23 juli 

Vi kom förmodligen hem lite sent igår kväll, så vi börjar dagen lite senare dag.
Vi reser in i granngrevskapet Sussex och besöker Pashley Manor, en personlig favorit. Det är en sagolikt romantisk trädgård och trädgården är smakfullt blandad med skulpturer av alla de slag.

Efter en god lunch, vid Pashley, åker vi söderut till en av Storbritanniens mest inflytelserika trädgårdar, den nyligen bortgångna Christopher Lloyds trädgård, Great Dixter. Detta är hans livsverk, hans hem och hans trädgård.
Till sist, på sena eftermiddagen fortsätter vi söderut till den medeltida och högt belägna staden Rye. Vi strosar runt på dess kullerstensgator och tar en drink på the Mermaid Inn –som renoverades 1420! – innan middagen på fantastiska 
Fish Café


Dag 4 | 24 juli
Idag åker vi österut och börjar i Belmont , en blandning av nytt och gammalt, formellt och informellt, allt samlat i en underbar park.
Vid lunchtid gör vi ett besök i Canterbury , för lunch, sightseeing och kanske lite shopping.
Efter lunch åker vi vidare till Goodnestone Park, ännu en romantisk trädgård som vid tillfälle var hem åt Jane Austens bror, Edward.
Från Goodnestone återvänder vi till Heron Cottage. Vi fräschar upp oss innan middagen på the Three Chimneys – en av våra favoriter som ligger ca 5 min körväg från Heron Cottage.

Dag 5 | 25 juli 
Vår sista hela dag tillbringar vi i närheten och börjar med Merriments – en familjeägd plantskola och visningsträdgård av hög kvalitet.
Vid lunchtid åker vi samma väg tillbaka till Sissinghurst Castle och kanske anledningen till att du valde just den här resan. Du kommer inte att bli besviken och du har nu resten av dagen till att njuta av den världsberömda trädgården. Vi stannar ända fram till kvällskvisten, när de flesta av folkmassorna har försvunnit.
Middag hemma på Heron Cottage.

Dag 6 | 26 juli 
Vårt sista besök går till Hever Castlesom en gång var Anne Boleyns berömda barndomshem och lite senare hem åt den amerikanske finansmannen William Waldorf Astor.
Vi besöker slottet med dess trädgårdar och parker och äter lunch innan vi återvänder till Stansted flygplats i god tid för ditt kvällsflyg hem. Oh vad jag längtar till nästa vecka....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar