torsdag 8 december 2011

Favorit

Ibland funderar jag på om jag har en favoritväxt. Det är dock väldigt svårt att välja bland pioner, rosor, aklejor, hostor, iris och annat.

Men nu på "vintern" (vi har inte fått vinter än i södra Skåne) så är det ju ingen tvekan: Julrosor. Dessa fantastiska växter som blommor i kyla och rusk. Kommer det snö, så ligger de lågt ett tag och sen reser de upp sig igen. Nu har min julrosor haft lite "spel" i år. Några av dem började blomma i somras, så de är rätt överblommade nu, men det gör inte så mycket för blombladen (foderbladen?) står ju kvar. Andra uppför sig mer logiskt och blommar bara lite för tidigt dvs började blomma i oktober och november. Sen tror jag att det är en kvar som ännu inte börjat blomma, så jag får hoppas på att den sätter igång fram i mars april som kanske är det normala.
2 kommentarer:

 1. åh vad avis jag blir...har massor av julrosor o inte en endaste blommar ...
  De blommar ju t.om. i norr har jag sett på bloggar.
  Dina har ju en otrolig mängd av blommor o knopp!
  Lyckos dig :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Julrosor är verkligen en favorit! Kan inta fatta att de orkar samla kraft att blomma mitt i smällkalla vintern. I år har vi lyckan att få se dem blomma i "rätt" tid eftersom vi inte har fått någon snö här uppe i norrland.
  Tack för dina snälla ord om min skiss. :) Jag använder illustrator när jag ritar men det borde går att använda vilket ritprogram som helst.
  Hälsar,
  Anna-Karin

  SvaraRadera