söndag 15 juli 2012

Köket

Nästa rum i stugan att renoveras, var köket. Det har delvis renoverats samtidigt som sovrummet, men blev sist klart. Först några före bilder av det tjusigt gula köket. Märk väl att två olika knallgula toner använts.

Först så rev vi skafferi-garderob-städskåpet innanför det stängda dörren på bilden ovan och bar ner frysen i källaren. Sen fick vi sätta igen dörröppningen och spackla och spackla. Alltid detta spacklande...Ja, ni ser ju på stilen att tekniken inte är den bästa (och inte utstyrseln heller).

Notera även den vackra tapetseringen bakom elementet. Fast jag hade nog funderat på att behålla den blommiga tapeten om den hade varit kvar.
Sådär ja, nu börjar det bli dags att plasta in och måla tak och väggar. Färgen på överskåpen är ljust turkos, precis som tapeten i matvrån. Färgen på underskåpen är vit, liksom tak och väggar. Slutligen la vi nytt golv, som precis som i sovrummet, har lutats och vitoljats.


Sådär ja, nu fattas bara målning av kakel (ska bli ljusgrått), golvlister, fönsterbräda och element. Och så ska förstås en ny spis in och en ny liten hylla byggas in bredvid denna.
1 kommentar: