torsdag 19 juli 2012

Rosa

Dags för en runda i trädgården och leta en färg igen. Denna gången blev det rosa. Jag hittade diverse plantor, men nu börjar det bli rätt så överblommat hos mig. Det är bara att inse att jag nog måste investera i lite höstväxter. Jag har haft några olika sorters höstanemoner, men de dog i vintras.
Här en rabatt längs muren med olika Malvor, Astilbe, en Pärlrönn, Dahlior, gräs mm.Vidare hittade jag min stora härliga rosa lavendel, drygt 1 m i diameter. Sen Kärleksört, Purpurklätt och redan överblommad Stäppsalvia. Och så har ett par sorters Flox precis börjat blomma

Några rosor i rosa har jag förstås Pink Grootendorst, Stanwell Perpetual, New Dawn, Lykkefund och Charles Rennie Mackintosh. Honungsrosen börjar bli överblommad, men några eftersläntrare kommer alltid.Ett gäng Pelargoner blommar på, men de har blivit lite skadade av regnet. Tack och lov så brukar de ju snabbt komma igen när det blir sol och varmt igen.Slutligen några Nävor, några Stjärnflocka, Franska Kungsljus, Minipetunia, rosa Marguerit, Flitiga Lisa och en Fuchsia.

Jaha, det här är vad jag har som blommar i rosa (och lite vitt och lila) just nu.

1 kommentar:

  1. Trevligt att se din blogg... hade inte kolla på mina kommentarer förrän nu :-) Lycka till!

    SvaraRadera