måndag 5 augusti 2013

Trädgårdsutflykt och trädgårdering

I lördags var vi på trädgårdsutflykt på Limhamn. Så roligt att äntligen få se Anna Vattenskannas lilla trädgård. Jättemysigt och så många fina växter att kika närmare på. Dessutom var Anna jättetrevlig och gav goda råd. Fina var också de andra deltagande trädgårdarna. Det är så inspirerande att titta på hur andra gjort. Jag önskade efter det lilla regnet häromdagen att det skulle bli fint i helgen och det blev det, väldigt fint, läs varmt.

Söndagen ägnades åt trädgårdering fast man skulle faktiskt kunna kalla det trädgårdsarbete denna gången. Först klippte jag äntligen ner överblommade Stäppsalvior och Kantnepetor. Så fick buxbomsbollarna sig en omgång nu när de äntligen syns lite grann igen. Skönt, det ser tomt ut men trevligare än en massa överblommat och förväxt. Så passar man ju naturligtvis på att dra en del ogräs när man ändå är igång.

Och så har vi nu i alla fall fått ner en av rabattkanterna. Den som skulle mätas ut ordentligt för att bli en halvcirkel. Gräset är på väg att grävas upp för att fixa till rabatten så småningom och det blir ju det roliga. Denna gången skall jag dock göra det ordentligt. Nu skall det dubbelgrävas och tillföras en massa kompost så att det förhoppningsvis blir mindre betonglikt. Fortsättning följer...1 kommentar: