torsdag 19 september 2013

New York

En förlängd weekend i New York var inte helt fel. Det var 30 grader varmt när vi kom fram. Lite väl varmt för en storstad, men ändå rätt härligt. Sen sjönk det till knappt 25 grader - perfekt!

Det blev sightseeing och shopping så klart. Vi shoppade på Woodbury outlet och förstås inne på Manhattan. En massa härliga höstkläder - så är det avklarat.

Det var dock roligare att titta på Highline Park, The 9/11 Memorial och Central Park samt Brooklyn Botanic Garden. Highline var verkligen häftigt och verkade synnerligen populärt. En massa turister förstås men även vad som såg ut som lokalbefolkning, stuenter m fl som satt och läste eller bara snackade. Mysigt! Bilderna är tagna med mobilen så ursäkta kvalitén
Highline
Highline - många sorters gräs upplandade med perenner
Highline - de gamla järnvägsspåren är kvar
Highline - skulptural vägg
The 9/11 Memorial var delvis fortfarande en byggarbetsplats, men det börjar bli en färdig minnespark. Det var otroligt vackert. Så rent och så smakfullt gjort.
The Memorial
The Memorial
The Memorial
The Memorial
The Memorial
Apple stores häftiga glaskub strax utanför Central Park. Apple store var alltid öppen - 24/7.
Central Park
Central Park
En ganska kort tur men dock, i Brooklyns botaniska trädgård. September är ju inte den bästa årstiden kanske för besök i botaniska trädgårdar. Men det fanns ganska mycket spännande att titta på. Som de här fantastiska rankorna med stora röda blommor. Och en stilig näckrosdamm med näckrosor i alla de färger och ett par undersköna Lotusblommor. Det fanns också en stor japansk trädgård med damm förstås.
En häftigt taggig bladväxt. Någon som vet vad det är?
En lång resa för några få dagar. Men det var en riktig kick. Många långa promenader och god mat ingick förstås också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar