måndag 3 oktober 2011

Rhododendron

Mäklarens bild
Utanför lilla sommarstugan växer en jättestor Rhododendron. Den har säkert planterats när stugan var ny, dvs 1970. Förra ägarna köpte den 1976 och då fanns redan roddisen där. Dock är den ju så himla dumt placerad precis framför ingången, så jag vill inte ha den kvar som "jätte". Eftersom den är för stor för att flytta (utan grävskopa) så tänkte jag beskära den hårt dvs. kapa ner den till några decimeters höjd. Någon som har erfarenhet av det? Jag har läst att det skall kunna gå, men jag vet inte jag. Den har ju tjocka stammar och inga blad på de "stabbarna". Blir väl bäst att vänta till i vår antar jag, överlever den så är det bra, annars kan det inte hjälpas.
På gaveln syns en barrväxt av något slag, men den rök redan i går. Inte kan man ha en växt som tar allt ljus in till verandan? Nä, ljust skall det vara!
Senil som jag är, så glömde jag naturligtvis att ta med mig kameran nu i helgen. Skit också! Nästa helg skall jag minsann komma ihåg den....

1 kommentar:

  1. Jag har flyttat en parkrhododendron som var nästan lika stor som din (om inte sommarstugan är större i verkligheten än den ser ut förstås... ). Det behövdes ingen grävskopa men en skottkärra, lite muskelkraft och ganska mycket tid att gräva upp den. Rötterna är varken speciellt utbredda eller djupa.
    Vill du ha den kvar går det säkert jättebra att klippa ner den. Den visar ju mycket stor livskraft.

    Lycka till!

    SvaraRadera