torsdag 17 november 2011

Nya böcker

Jag beställde ett par inredningböcker häromdagen. Två härliga, tjocka böcker med fina bilder, som jag verkligen kan rekommendera som inspirationskälla. Böckerna är inte helt nya utan utgivna 2007 och 2010, men först nu har jag kommit till skott och beställt hem dem.

Nu när det är vinter och man (jag) knappt är ute i trädgården, så sneglar jag gärna på inredning och design istället för "bara" trädgård.
 

Böckerna heter Arkitektens hem och Arkitektens fritidshus (finns bl a annat på Adlibris). Fantastiska hem, flera är ganska slitna, men vackra. Så snygga!.

Jag börjar i ärlighetens namn bli en aning trött på shabby chic med "låtsasslitna" möbler och prylar (franska madonnor...) och att allt av någon anledning skall vara vitt. Visst skall man använda mycket vitt för att få in ljus, men att bryta av med lite andra färger blir ändå väldigt vackert.

Vad tycker du? Vitt eller färg? Nytt eller slitet? Äkta eller falskt?

2 kommentarer:

 1. Hallå!
  Jag gillar vitt,svart o grått.Men gärna nån färg för det känns så trist annars!
  Ang. din fråga hos mig.
  Orkideén står alltså i vatten hela tiden!Jag häller på så det täcker komposten varje gång o det är alltså nån gång i veckan.Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Precis vad jag också gör, på vintern är det myyycket inomhuspysslande! De där böckerna har jag inte sett, jag ska nog åka in till stan och gå på några av de stora bokaffärerna. Det är bland det bästa som finns!

  Ha det gott, kramkram H.

  SvaraRadera