måndag 25 mars 2013

Kottar och blommor

Grannen till sommarstugan sågade ner sin fina lärk i lördags. Sorgligt, men så ville han ha det. Naturligtvis var jag där och tog några grenar med kottar med mig. Nu skulle jag gärna vilja ha tips på vad man göra för något skoj med lärkgrenar/kottar, så att det blir mer än bara ett fång pinnar i en kruka.


När vi kom hem så sken solen fantastiskt. Ja det gjorde den ju hela dagen förstås. Men nu kom eftermiddagsljuset genom orkidéerna på det vackraste sätt. Fast det är klart att de smutsiga fönstren avslöjades... Men det får allt bli varmare innan jag tvättar dem.


Vid en titt ut i växthuset hittade jag den sötaste lilla miniväxt som stod där och blommade i sin ensamhet. Den fick genast komma in och visa upp sig. Den rosaröda lilla blomman matchades perfekt av en av okidéerna, så den fick snabbt en kompis.
Sen sådde jag resten av fröerna som skulle sås i mars. Planterade om några pelargoner, skolade om några tomater och pillade lite med några andra av frösådderna. Nu har några av sådderna åkt ut i växthuset. Skall bli intressant att se hur de klarar det livet. Fläkten gör att det håller knappt tio grader om nätterna men kan rask stiga till över trettio om dagarna. Ingen optimal tillvaro, men vad gör man? Vi har fortfarande minus när jag sticker på morgon så då känns det för tidigt att öppna upp och när jag väl är hemma igen så är det kanske femton grader varmt. Hur gör ni?

2 kommentarer:

  1. Så söt din pyttelilla rosa blomma är! Tänk så liten men så söt...
    Jag gillar växterna bäst när de har sina naturliga färger men just lärkkvistar med kottar har jag sett vitmålade eller -sprejade och det var verkligen fräscht. Kanske en idé för några av kvistarna?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Själv går jag bara och drömmer om växthus än så länge. Och njuter av berättelser om andras. :-)

    SvaraRadera